Du skal holde fødselsdag. Det kan være, at fødselsdagen er din egen, men det kan også være, at du skal holde en fest for dit barn, en kæreste eller et elsket familiemedlem. Lige meget hvad, så vil du gerne gøre det ordentligt med alt, hvad det indebærer at arrangere en rigtig, traditionel fødselsdag. Gæsterne er måske inviteret, ønskelisten er sendt ud, og pyntet er i huset. Det eneste du nu mangler, er at sammensætte en rigtig lækker fødselsdagsmenu. Og det kan godt være en udfordring.
Til en fødselsdag kommer der nemlig tit folk i rigtig mange aldre, og med rigtig mange forskellige kulinariske referencer. Der kan komme kræsne børn, voksne med gourmettendenser og teenagere, som egentlig bare helst vil have pizza. Det er ikke nemt at finde noget, som kan gøre alle tilpasse. Men heldigvis er der i forbindelse med fødselsdage nogle kulinariske grundregler, som gør det nemt for dig at vælge. For til en ordentlig fødselsdag er der bare nogle ting, som helt skal være der. Og en af disse must-haves er selvfølgelig en kage. Og det er ikke en hvilken som helst kage, som der her er tale om. Det er nemlig den kendte og elskede lagkage.
Lagkagen er danskerne favorit
Det er ikke en ny ting, at danskerne ynder at bruge lagkagen til at fejre særlige begivenheder. Den enkle og lækre kage med kagebunde, flødeskum og frugt har nemlig stået på de danske middagsborde ved særlige lejligheder i mange, mange år. Der er noget ved kombinationen af det frisk, det tunge og det søde, som bare virker hver gang. Når du skal vælge en kage til fejringen af fødselsdagen, så er det derfor oplagt at ty til den altid populære lagkage. Læs opskriften her.
Det er nogle basisting, som altid skal være i en lagkage. Disse tæller blandt andet lagkagebunde, flødeskum og noget sødt, enten i form af frugt eller chokolade. Men når det så er sagt, så er der mulighed for at variere disse elementer ganske meget, og på den måde gøre kagen meget traditionel eller lidt mere interessant. For eksempel kan man købe eller bage mange forskellige kagebunde, som kan ændre smagen og looket betydeligt. Man kan også vælge at blande flødeskummen med for eksempel chokolade, blendede bær eller noget helt tredje. Og man kan bruge stort set hvad som helst mellem lagene, alt efter hvilken slags frugt og hvilket slag slik man godt kan lide.
Tænk på fødselaren, når du laver lagkagen
En lagkage kan altså i sin grundform varieres i nærmest det uendelige. Når det så er sagt, så har man som kokken en forpligtelse over for den person, som skal fejres til fødselsdagsfesten – hvad end det så er en selv eller en anden. Det vigtigste er derfor at tænke over, hvad fødselaren godt kan lide. Er det en klassisk lagkage med det hele, eller er det måske en mere simpel og frisk model med masser af frugt?